Gå för hjärtat

Den 15 februari gick startskottet för Gå för hjärtat 2013. Då togs de första stegen för årets promenad runt jorden, i syfte att samla in pengar till forskning om kvinnors hjärthälsa.

I Stockholm ledde Alexandra Charles och Susanne Delastacia en enkilometerspromenad runt Kungsträdgården.

Nu slår vi nytt rekord tillsammans 2013!

Under premiäråret 2012 gick 20 600 kvinnor och män tillsammans 280 000 kilometer för kvinnohjärtat. Det motsvarar 280 000 kronor och en promenad sju varv runt jorden. Under 2013 vill vi nå ännu längre, förhoppningen är att samla in en halv miljon kronor. Så ta med dina nära och kära, ladda ner appen och gå för kvinnohjärtat tillsammans med oss!

Gå för hjärtat – en mobilapp för ökad hjärthälsa

Woman in Red är kampanjen för insamling av pengar till forskning om kvinnors hjärthälsa. Genom mobilappen Gå för hjärtat kan alla vara med att samla in pengar genom att röra på sig.

I mobilappen Gå för Hjärtat registreras distansen som användarna promenerar och för varje promenerad kilometer skänker Becel 1 krona till Woman in Red. De som inte har en iPhone eller Android-telefon kan enkelt registrera sina promenader manuellt via Gå för Hjärtats Facebook-sida. Medlemskap på Facebook är inte nödvändigt.

Men där kan de som promenerar också mötas, inspirera och motivera varandra till att leva hälsosamt. Man kan också registrera sina promenader genom att mejla till info@1.6miljonerklubben.com.

Till förmån för forskning

Syftet med Gå för hjärtat är att öka kunskapen om kvinnors hjärthälsa och samla in pengar till ytterligare forskning på området. Insamlingen sker via

insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa. Stiftelsen har ett 90-konto, vilket är en trygghet för givaren då allt insamlat redovisas enligt särskilda regler från Svensk Insamlingskontroll.

De medel som samlats in genom Gå för hjärtat-promenaderna öronmärks för Gå för hjärtat-stipendiet. Stipendiet syftar till att främja forskning kring livsstilsfaktorer som minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Stipendiet delas ut till en eller flera stipendiater och forskningen ska även beakta genusfaktorer.

Stipendiater utses av framstående kvinnliga forskare

Kvinnor och Hälsa har en vetenskapsgrupp som årligen utser de stipendiater som får ta emot insamlade medel. Gruppen består av professor Karin Schenck-Gustafsson, professor emerita Britt-Marie Landgren, professor Agneta Nordberg och professor Mai-Lis Hellénius.