Kathap – rytmisk dans med hjärtat i fokus

Kathap är det senaste konceptpasset utvecklat av Sveriges ledande expert inom spa och wellness, Annette Lefterow. Många av hennes mer välkända konceptpass utövas på wellness, spa och träningsanläggningar runt om i Skandinavien och Europa, så som Yogalates, Junioryoga och senast YogalatesAir.

Med Kathap har Annette förenat 28 års erfarenhet av pedagogik i rörelse och dans med sin stora kärlek till steppdans. Hon undervisade bl.a. i stepp på Balettakademin i Stockholm 1985-1997 och har varit Europamästarinna i steppdans.

Kathap står för en förening av indisk kathak och amerikansk steppdans, tapdance. Musiken är komponerad av slagverkaren och samarbetspartnern Alexander Bernhard från Timing Scandinavia. Här används rytmer från världens alla hörn, så som salsa, samba, indiska, afrikanska och kubanska rytmer.

”De flesta kulturer har en eller annan dansstil som uttrycks med rytmiskt fotarbete, som t.ex. flamenco, irländsk dans och stepp. Jag har valt att skapa en egen fusion, ett enkelt sätt att uttrycka sig rytmiskt till all världens rytm – säger Annette Lefterow”

Annette Lefterow driver företaget Wellness by Lefterow och är ambassadör för 2.6 miljonerklubben. Annette är en uppskattad föredragshållare, anlitas som Spadesigner och har tidigare gett ut träningsfilmer i yoga, pilates och yogalates samt författat böcker om wellness.

Kathap är kopplat till forskning på rytmen och dansens påverkan på vår hälsa. En del av intäkterna från Kathap kommer att gå direkt till insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa, i samarbete med 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

För mer information om Kathap kontakta: Annette Lefterow
annette@wellnessbylefterow.com mobil: 0708-92 77 00